Omgeving

Camping Simmerwille is gelegen in de Friese Wouden. Een natuurgebied waarbij de weilanden omringd zijn met bomenhagen en slootjes. Tel daar de vele bossen, meertjes en vaarwaters bij op en je weet meteen dat tot rust komen in de natuur hier vanzelf gaat.
Er zijn goed aangegeven fietstochten, over schelpenpaden, langs schapen en koeien en naar bekende plaatsen als Dokkum en Drachten. 

In de omgeving

Veenklooster, dorp direct naast Kollummerzwaag, heeft een van de meest uitgestrekte parken van Friesland, aangelegd in Engelse stijl, naast het bijna 400 jaar oude Fogelsanghstate.

De Forelpoel, grote visvijvers met forel, karpers, meerval, steur en sterlet. Voor de beginnende en ervaren visser. 5 minuten lopen vanaf de camping.

Het Lauwersmeer is geweldig voor natuurliefhebbers. In het water, de eilandjes, bos, rietvelden en grasland broeden meer dan 100 vogelsoorten. Ook zijn er bijzondere vogelsoorten te zien, leven er vossen, Schotse Hooglanders en Konikpaarden.
Het natuurgebied is uitgeroepen tot Dark Sky Park, een gebied waar het donker is en bezoekers s'nachts welkom zijn om die duisternis te beleven.

Een dagje Ameland of Schiermonnikoog is genieten van kilometers zandstrand. Vanaf de camping bent u dichtbij de boot die naar deze eilanden vaart.

Hoe leuk is het om je lokale boodschappen direct bij de boer te halen? Melk tank je uit de melktap, bessen mag je zelf plukken en een zak aardappelen en uien koop je bij een kraampje onderweg. Op de camping zijn fietsroutes langs de lokale bedrijven beschikbaar.

De Friese Steden

Kollum is een plaats dichtbij de camping, heeft een sfeervolle winkelstraat met een oude gracht.
Uw dagelijkse boodschappen kunt u halen in de Westereen of Kollumerzwaag.
Dokkum, Drachten en Leeuwarden zijn op korte afstand. En wist u dat u zelfs de elfstedentocht per fiets kunt doen?

Recreatie

Op 7 minuten rijden ligt Sanjes Safaripark. Een speel en dierenpark met grote buitenspeeltuin, indoor speeltuin, kinderboerderij en dierenpark.

It Paradyske in Kollum is een  openluchtzwembad met een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad.